Ugrás a tartalomra

Egyenetlenül fejlődik a búza Törökbecse Község területén

2022.06.01
22:06
Forrás
Pannon RTV
A bánáti község termelői a tavalyihoz hasonlóan, idén is átlagos búzatermésre számítanak, ami öt tonnát jelent hektáronként.

Egyenetlenül fejlődik a búza Törökbecse Község határában. A bánáti földeken vannak parcellák, ahol a kenyérgabona szépen zöldell, viszont több helyen szinte teljesen megsárgult. Ennek oka elsődlegesen a  tavasszal uralkodó szárazságnak tudható be, azonban a búza fejlődését az időjárási viszonyok mellett a  talaj minősége, annak kellő megmunkálása is befolyásolja. A májusi eső valóban aranyat ért, ami mindenképp jobb terméshozamot eredményez majd - állítják a bánáti gazdák.

Törökbecse Község határában a 27 666 hektárnyi termőtalaj  1/3-a első osztályú, 1/3-a homokos, míg ugyanannyi arányban található réti föld. A búzának jelenleg napfényre van szüksége, hogy kellő módon érjen be, de aratásig rendszeres csapadékmennyiségre is szükség lenne. A mintegy  28 000 hektár termőföldön idén 9023 hektárt vetettek be búzával a kisgazdák.

búza
kenyérgabona

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.