Ugrás a tartalomra

GLOBSEC 2022- Szerbia kiemelt szerepet kap

2022.06.02
15:51
2022.06.03
07:59
Forrás
Szerbiai RTV
Pozsonyba utazott Aleksandar Vučić, ahol részt vesz az éves Globsec 2022 Fórumon.

Szlovákia az első ország, ahová Vučić második elnöki ciklusának megkezdése után utazott. Idén kiemelt figyelmet fordítanak Szerbiára a fórumon. Vučić találkozott Maroš Šefčovičcsal, az Európai Bizottság intézményközi kapcsolatokért és stratégiai előrejelzésekért felelős alelnökével, majd megbeszélést folytatott Miroslav Lajčákkal, az EU Belgrád és Pristina közötti párbeszédért felelős különmegbízottjával. Beszéltünk az energiarendszerek rugalmasságáról és fenntarthatóságáról a jelenlegi helyzetben, valamint a Szerbiából származó nyersanyagok EU-n belüli kezeléséről.

Aleksandar Vučić
Pozsony
GLOBSEC

Most

11:27, Frissítve: 11:51

Húsvéti liturgia Belgrádban

Az ünnepi liturgiát Porfirije szerb pátriárka felkérésére Aleksej püspöki méltóság szolgáltatta a belgrádi Szent Száva-templomban.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.