Ugrás a tartalomra

Megkapta a Zolgensma terápiát Vukan

2022.06.02
16:33
2022.06.02
16:39
Forrás
Szerbiai RTV, Pannon RTV
Megkapta a világ legdrágább gyógyszerét Vukan, az SMA1-ben szenvedő vranjei kisfiú. A Zolgensma nevű terápiát Budapesten vehette fel.

Szülei a közösségi médiában közölték az örömhírt. Azt írták, sikerült rövid idő alatt rengeteg pénzt összegyűjteni, így Vukan hozzájuthatott az életmentő gyógyszerhez. "Legyenek büszkék magukra, és arra a hozzájárulásra, amivel segítettek. Nincsenek szavak, hogy kifejezzük a hálánkat és a boldogságunkat" - fogalmaztak. A 9 hónapos kisfiú május 18-án érkezett meg a budapesti Bethesda Gyermekkórházba, ahol megkapta a terápiát. 

Korábban a bajmoki Pál Gajódi Olivért is itt gyógyították. Olivér állapotán nagyon sokat segített a Zolgensma, ő ma már egyre stabilabban ül, integet, és pár szót is ki tud mondani.

Vukan a 21. gyerek, aki a Bethesdában megkapta az életmentő terápiát. A Zolgensma team vezető orvosa, Dr. Mikos Borbála korábban elmondta, az SMA1-ben szenvedő betegek a természetes lefolyás esetén, kezelés nélkül a 1,5-2 éves életkort sem érték volna meg.

Vukannak és más beteg gyerekeknek továbbra is lehet segíteni utalással vagy emelt díjas sms formájában. Ennek részleteit a budihuman.rs oldalon találják.

Vukan Stoiljković
Zolgensma génterápia
SMA
Bethesda Gyermekkórház

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.