Ugrás a tartalomra

Nadal döntős Párizsban, Zverev megsérült

2022.06.03
18:52
Forrás
m4sport.hu
Rafael Nadal jutott elsőként fináléba a francia nyílt teniszbajnokság férfi egyéni versenyében, mivel Alexander Zverev a második szett végén bokasérülést szenvedett és feladta az elődöntőt.

A szakadó eső miatt bezárt tető alatt játszották a mérkőzést, amelyen Zverev egyből el tudta venni ellenfele adogatását, de Nadal 4:4-nél utolérte német riválisát. A játékrész végül – hárított játszma- és bréklabdák után – rövidítésben dőlt el, amiben a torna tizenháromszoros bajnoka 2-6-ról fordítva, a hatodik szettlabdáját egy fantasztikus elütéssel kihasználva bizonyult jobbnak.

A második etapban adogatóként mindkét játékos szenvedett: úgy jutottak el 5:5-ig, hogy mindketten négyszer brékeltek. Két játékkal később, amikor a 36. születésnapját éppen pénteken ünneplő Nadal kiharcolta az újabb rövidítést, Zverev jobb bokája egy csúszásnál aláfordult, a német játékos pedig fájdalmasan kiabálva elterült a földön.

A kétszeres világbajnok német teniszezőt tolókocsiban vitték az öltözőbe, majd néhány perccel később Zverev mankókkal visszajött és kezet nyújtott riválisának, ami véget vetett a rendkívül magas színvonalú találkozónak.

A 21-szeres Grand Slam-bajnok Nadal pályafutása 14. Roland Garros-döntőjére készülhet, eddigi 13 fináléját mind megnyerte.

Eredmény, elődöntő, férfiak:

Nadal (spanyol, 5.)-Zverev (német, 3.) 7:6 (10-8), 6:6-nál Zverev feladta

Nadal a döntőben a norvég Ruud és a horvát Čilić elődöntő győztesével találkozik majd.

Rafael Nadal
Alexander Zverev
Roland Garros

Most

14:52, Frissítve: 14:58

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.
11:52, Frissítve: 12:41

Holnap lesz az iskolai mészárlás évfordulója

Egy éve, hogy a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában az oktatási intézmény egyik diákja megölte kilenc társát és egy biztonsági őrt. Másnap az akkor 21 éves Uroš B. kilenc embert lelőtt Dubona és Malo Orašje falvakban.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.