Ugrás a tartalomra

Nyolcadik alkalommal tartják meg a Duna-napot az erdélyi Torockón

2022.06.04
13:42
2022.06.04
16:33
Forrás
Pannon RTV
Potápi Árpád János, a magyar Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára ma, a nemzeti összetartozás napján, helyi idő szerint 20 órakor beszédet mond a torockói Duna-napon.

Az eseményt minden évben a nemzeti összetartozás napja alkalmából rendezi meg a Duna Médiaszolgáltató. Az idei, immár nyolcadik Duna-napon az előző évekhez hasonlóan egész napos programsorozat, hagyományőrző táncegyesületek fellépése, koncertek, gyermekfoglalkozások és számos egyéb színes program várja az érdeklődőket.

Dobos Menyhért, vezérigazgató, Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt.: „Lesz íjászat, lesz lovaglás, lesz kalandjáték. A kalandjáték, az a hungarikumok köré csoportosul, ezután pedig a színpadon Baki Péter és Dancs Annamária operetténekeseknek a műsorát láthatjuk, majd Hajvert Ákos és Tóth Péter Lóránt, Radnóti-díjas versmondók is jelen lesznek, flash mob is lesz, gyönyörű egyébként. Érdemes megtekinteni. A színpadon pedig az összetartozás koncert, Kormorán együttes Varga Miklós vendégszereplésével, később pedig a Magna Cum Laude fog egy koncertet adni. Egy tűzijáték zárja majd az eseményt, és természetesen itt a Székelykő lábánál elénekeljük majd a magyar és a székely Himnuszt.”

Duna-nap
Torockó
Erdély
nemzeti összetartozás napja

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.