Ugrás a tartalomra

Megvédjük a családokat, a nyugdíjasokat, a munkahelyeket és a rezsicsökkentést, elvonjuk az extraprofitot

2022.06.04
15:18
2022.06.04
15:26
Forrás
MTI
Orbán Viktor miniszterelnök vezetésével háromnapos kihelyezett ülést tartott a magyar kormány Sopronban, ahol elfogadták az extraprofit adó kivetéséről szóló rendelkezéseket és a 2023-as költségvetés tervezetét is.

Az ülés legfontosabb témája az elhúzódó orosz-ukrán háború volt. A háború következményeként egy új világgazdasági válság fenyeget. A háborús helyzetben Orbán Viktor vezetésével a miniszterek áttekintették a legfontosabb és legsürgősebb feladatokat. "A cél az, hogy megvédjük a családokat, a nyugdíjasokat, megvédjük a munkahelyeket és a rezsicsökkentést, valamint az extraprofit-különadóval kötelezni fogjuk az elmúlt időszakban nagy hasznot felhalmozó nagyvállalatokat, hogy extraprofitjuk nagy részét a rezsivédelmi és a honvédelmi alapba fizessék be, hozzájárulva az ország védelméhez" - áll a közleményben. Magyarország kormánya elkötelezett, hogy a rezsicsökkentés fenntartása mellett is tartsa 2022-re a 4,9 százalékos, 2023-ra pedig a 3,5 százalékos hiánycélt.

család
nyugdíj
extraprofit
munkahely
rezsicsökkentés
kormányülés
Sopron
Kihelyezett
Orbán Viktor

Most

07:46, Frissítve: 07:53

Húsvét másnapját ünneplik az ortodox hívek

Az ortodox húsvéthétfőhöz Szerbiában számos népszokás kötődik. Egyes szokások a mai napig fennmaradtak eredeti formájukban, mások ugyanakkor módosultak, vagy teljesen a feledésbe merültek az ortodox hívek körében.
07:38, Frissítve: 08:13

Ma van Đurđevdan

A Gergely naptár szerint április 24-én, a Juliánusz naptár szerint május 6-án van Szent György napja.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.