Ugrás a tartalomra

Családi nap Moholon

2022.06.05
08:10
2022.06.05
15:41
Forrás
Pannon RTV
A barátkozás és ismerkedés jegyében tartottak családi napot Moholon. A rendezvényt, amely szervezését már régóta tervezték, első alkalommal valósíthatta meg a Moholi Családok Egyesülete.

A múltról és jelenről, az összetartozás fontosságáról tartott interaktív előadást Pataki Tibor zentai történész, Világos Miklós moholi plébános pedig a trianoni békediktátumot követő, az egyházat is érintő időszakról szólt előadásában.

Világos Miklós kiemelte: „A katolikus egyháznak is elvitathatatlan szerepe van abban, hogy megőrizzük az identitásunkat. Ez nyilván sokakban ellenérzést váltott ki az elmúlt 100 évben. Ezen a napon arra is érdemes visszagondolni, tanulva a történelmi hibákból, hogy azzal, hogy az egyik nép a másikat ellenségnek tartotta, azzal az egyházát is ellenségnek tartotta, mert pontosan tudja azt mindenki, hogy vezetők nélkül egy nép halott, márpedig az egyház valamilyen módon vezető is.”

A Moholi Családok Egyesülete által idén első alkalommal megrendezésre került családi nap, az adai önkormányzat támogatásával jöhetett létre.  Világos Tibor, a Moholi Családok Egyesületének elnöke elmondta, hogy a helyieken kívül Péterrévéről, Adáról és más településekről is érkeztek vendégeik. Nagyon örülünk, hogy ilyen jó fogadtatásra talált az egész program – tette hozzá az egyesület elnöke

A rendezvényen szavalatokkal és gyertyagyújtással emlékeztek meg a nemzeti összetartozás napjáról.

Mohol
Világos Miklós
Világos Tibor
Moholi Családok Egyesülete

Most

13:46, Frissítve: 13:56

Elstartolt a strandszezon Újvidéken

Ez a strand az egyik legszebb és legrendezettebb strandnak számít a Duna teljes szerbiai szakaszán, amely számos lehetőséget kínál az idelátogatóknak. A szezonális belépőket mától lehet igényelni.
13:34, Frissítve: 13:42

Tornádó söpör végig az USA középső államain

Heves viharok söpörtek végig az Egyesült Államok középső részén kedden kora reggel, órákkal azután, hogy Oklahomában egy tornádó legalább egy ember halálát okozta és két település egy részét elpusztította.
12:54, Frissítve: 13:09

Biztonságosan két keréken

A biztonságos kerékpáros közlekedésre, valamint a biciklis sport népszerűsítésére hívták fel a figyelmet Szabadka főterén. A Figyelj, hogy lássanak, közlekedj kerékpárral megnevezésű program során általános iskolás gyerekek vehettek részt.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.