Ugrás a tartalomra

Az adai gyerekeknek játszott a Juhász zenekar

2022.06.06
12:03
2022.07.01
14:43
Forrás
Pannon RTV
Két év kihagyás után az adai Vadvirág Hagyományápoló Kör ismét megszervezte a Tavaszi Vadvirág Fesztivált. A zárónapon a Juhász zenekar szórakoztatta a közönséget. A zenekar Tudom én már című albumának dalait játszották.

Messze hallatszódott a nótaszó vasárnap a nem oly régen átadott Vadvirág Hagyományápoló Kör székházából, ahol gyermekek sokasága érkezett kísérőkkel, hogy meghallgassa a Juhász zenekar legújabb dalait.

Palatinus Viola: „Nekem nagyon tetszett ez a koncert, mert ez a lemez főként a gyerekeknek szól, és nagyon ajánlom nekik. Biztosan nagyon élvezik, hiszen bevonják őket is és együtt lehet élvezni velük az egész koncertet.”

A tudom én már címet viselő gyermeklemezt a tavalyi év folyamán készítette a zenekar. Vajdaságban mindeddig közel 20 községbe juttatták el a több népi hangszerrel fűszerezett előadásukat.

Juhász Gábor, a Juhász zenekar vezetője: „Abban különbözik a többi lemezünktől, hogy ez egy meselemez. Ez egy történetet mond el, amiben a vajdasági juhászlegény elindul Kárpát- medence szerte szerencsét próbálni és így lesz belőle Kecskeméten például szabólegény, Budapesten katona, Pozsonyban suszter, Debrecenben boltos inas, Szegeden halász és így szépen sorban végig próbálgatja a szakmákat és a végén a Horgosi Csárdába jut el zenészként.”

A lemez mondanivalója - amely a való életben aktuálisabb, mint valaha-, az, hogy ha az ember ügyes, talpraesett akkor a szülőföldjén is tud boldogulni és saját hazájában is lehet sikerének a kovácsa.

Juhász zenekar
Tudom én már...
Juhász Gábor
Tavaszi Vadvirág Fesztivál
Ada

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.
12:58, Frissítve: 16:12

Az egész ország az áldozatokra emlékezik

Egy évvel a belgrádi iskolai lövöldözés után az egész ország megemlékezett az áldozatokról. A televízió és rádióműsorok reggel 8:41 perckor megszakították a sugárzást, és egy perces néha csenddel tisztelegtek a lövöldözésben elhunytak emléke előtt.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.