Ugrás a tartalomra

Ajándékok a Kolevka lakóinak

2022.06.08
16:54
2022.06.08
19:36
Forrás
Pannon RTV
Ruhákat és játékokat ajándékozott a Szabadkáért Teljes Szívvel Egyesület a szabadkai Kolevka Gyermekotthonnak.

Új és kiváló állapotú játékokat és használt ruhákat gyűjtöttek ez alkalommal a civilek. A szervezet egyébként Szabadkán 140 családot segít. Hamarosan egy újabb akciójuk is beindul. Ennek keretében a szociálisan veszélyeztetett családokból érkező gyerekek lehetőséget kapnak egy ingyenes műhelymunkában való részvételre.

Branko Prćić, a Szabadkáért Teljes Szívvel Egyesület elnöke kiemelte: „A ruhák az egészen kicsiktől a 14-15 éves gyerekeknek valók, mivel nem tudtuk, hogy hány éves korúak lehetnek az intézmény védencei, így 15 éves korúakig gyűjtöttünk. Most megtudtuk, hogy 26 éves korig lehet az intézmény védence egy személy, úgy hogy az elkövetkező időszakban számukra is gyűjtünk majd ruhákat. A játékok túlnyomórészt újak vagy kifejezetten megőrzöttek.”

Kolevka Gyermekotthon
Szabadkáért Teljes Szívvel Egyesület

Most

16:51, Frissítve: 21:15

Deli: mi a béke pártján vagyunk

Június 9-én, vagyis egy hónap múlva európai parlamenti választásokat tartanak. A voksolásnak nagy tétje van, mivel az eredmények hatással lesznek az EU lakosságára, de a vajdasági magyarság életére is.

Népszerű

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.