Ugrás a tartalomra

Bejárta Európát, de egy lövés miatt örökre befejeződött a sas szárnyalása

2022.06.09
07:01
Forrás
Pticesrbije.rs
Elaltattak egy parlagi sast Ausztriában. Az Artemisia névre keresztelt madarat az osztrák ornitológusok jeladóval látták el.

Élete első évében Görögországtól Franciaországig bejárta Európát. Most lőtt sérüléssel találták meg Ausztriában. A szakemberek szerint ülő helyzetben érhette a találat. A golyó majdnem levágta mindkét lábát. A lövés okozta nyílt törés és a nagy vérveszteség miatt végül elaltatták. A rendőrség nyomozást indított a védett madár lelövésének ügyében.

parlagi sas

Kapcsolódó tartalmak

Most

10:37

24 órán keresztül mérik a sebességet

Fokozott sebesség-ellenőrzés van érvényben a szerbiai utakon a május elsejei és a pravoszláv húsvéti ünnepek miatt. Az eddigi statisztikai adatok szerint ugyanis a május elsejei ünnepek ideje alatt megnő a balesetben elhunytak száma.
07:47

Ma megalakul az új szerb kormány

Délben ülésezik ma a szerbiai parlament. A rendkívüli ülésen csupán egy napirendi pont szerepel: a kormány megalakítása, valamint a miniszterelnök és a kabinet tagjainak eskütétele.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.