Ugrás a tartalomra

Drága, mégsincs szabad hely a törökbecsei kikötőben

2022.06.09
19:42
2022.06.09
19:52
Forrás
Pannon RTV
A tavalyi 5000 dinár helyett idén a vízi járművek őrzésének szolgáltatási ára 10 000 dinárra emelkedett, míg a kempinghelyért idényre szólóan a felhasználónak 10 000 helyett 30 000 dinárt kell fizetniük.

Mindannak ellenére, hogy idén lényegesen többet kell fizetniük mindazoknak, akik csónakjukat vagy kishajójukat a törökbecsei ún. Marina-Gradište kikötőben szeretnék őriztetni, az igénylők minden egyes helyet kibéreltek, így a helyi idegenforgalmi szervezet által működtetett kikötőben október végéig nem tudnak újabb vízi járművet befogadni.

A drágulás több okból történt. Egyik az, hogy a kétszáz hellyel rendelkező kikötő biztonságos felügyeletéhez a már meglévő két őr mellé még hármat kell alkalmaztatni, de a közterületen az elmúlt évben számos újítást is elvégeztettek. Egyebek mellett, míg tavaly a part mindössze egyharmad része rendelkezett áramszolgáltatással, ezt a teljes szakaszra kibővítették, amit az ott tartózkodók is használhatnak. Mindezért napi 140 dináros csatlakozási illetéket kell fizetniük.

A már meglévő zuhanyrózsával rendelkező öt vízcsap még héttel bővült, ugyanakkor a kikötő előtt lévő 1200 négyzetméteres közterületet törtcseréppel szórták be, ami a jövőben az ide érkezőknek kitűnő parkolóhelyet biztosít.

A terület épülettel is rendelkezik, ahol mosdó, konyha, sőt negyven személyt befogadó tanácsterem is van, amit szükség szerint a helyiek, vagy akár a vidékiek is kibérelhetnek.

A csónakok, kishajók őrzésének idénye a törökbecsei  Marina-Gradište kikötőben május 1-től október 31-ig tart azzal, hogy mindazok a tulajdonosok, akiknek télre nincs lehetőségük arra, hogy vízi járművüket hazaszállíttassák, azt a part melletti területre helyezhetik. Ezért a hathavi szolgáltatásért 12 500 dinárt kell fizetniük.

Törökbecse
kikötő
drága

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.