Ugrás a tartalomra

Több mint 50-en adtak vért Zentán

2022.06.13
14:21
2022.06.13
16:00
Forrás
Pannon RTV
Idén kilencedik alkalommal szervezett véradási akciót a zentai Vöröskereszt. A hétfő délelőtti órákban több mint 50 személy élt a lehetőséggel.

A szakemberek hangsúlyozzák, 18 és 65 éves kor közötti személyek adhatnak vért, a nők négyhavonta, a férfiak pedig háromhavonta. A zentai Vöröskereszt munkatársai mindenkit biztatnak, hogy segítse munkájukat és adjon vért, hiszen egy véregységgel 3 ember életét tudjuk megmenteni.

Június 27-én a délutáni órákban egy rendkívüli véradási akciót is szerveznek majd a Tisza-parti településen.

Đukić Teodóra, a zentai Vöröskereszt munkatársa: „A vércsoport, ami leginkább hiányos, illetve ami a legkeresettebb, az a nulla negatív, és mivel ez mindenkinek adható, ez a legkeresettebb. De azt szoktuk hangsúlyozni, hogy minden vércsoport nagyon fontos, mert igazán szükséges az, hogy azt a vércsoportot kapja az illető, ami az ő vércsoportja, de ha nincs, akkor az univerzális vércsoporthoz folyamodunk. És azért is fontos, hogy ebből legyen sok, mert ha pont ez hiányos, nem jut azoknak a pácienseknek, akik csak ezt kaphatják. Ezért kérjük, hogy minél többen jöjjenek és adjanak vért.”

véradás
Zenta
Vöröskereszt

Most

20:09, Frissítve: 20:32

A kormányprogramról vitázik a parlament

Miloš Vučević kormányalakító több mint három órán keresztül ismertette expozéját. Ezt követően megkezdődött a vita a köztársasági képviselőházban a kormányprogramról.
13:43, Frissítve: 16:32

Ezreket vonz a palicsi majális

Verőfényes napsütés és viharos erejű szél várta a 39. palicsi majális látogatóit. Már a délelőtti órákban benépesült a tópart, a kora délutáni órákban pedig már több ezren voltak a sétányon.
13:17, Frissítve: 15:45

Ma megalakul az új szerb kormány

A geopolitikai stabilitás megőrzése, infrastrukturális fejlesztések, az életszínvonal növelése, az EU-tagság felé vezető út és a katonai semlegesség - egyebek mellett ezeken dolgoznak majd az új szerb kormány tagjai a jövőben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.