Ugrás a tartalomra

Szennyvízaknából mentettek ki egy hároméves gyereket a tűzoltók

2022.06.14
08:37
2022.06.14
10:46
Forrás
Szerbiai RTV
Hős tűzoltóként emlegetik azt a két férfit, akik kimentettek egy hároméves gyereket a szennyvízaknából Zaječarban.

Andrija Trifunović és Saša Lalić munkából tartottak hazafelé, amikor arra lettek figyelmesek, hogy egy szennyvízakna körül több ember is összegyűlt. Egyikük egy acélhuzal segítségével leereszkedett a mintegy négy méter mély szennyvízaknába és a lábánál fogva kihúzta a fiút, aki egyébként semmilyen életjelent nem adott magáról.

Trifunović és Lalić azonnal megkezdte az újraélesztést, amely után a gyerek visszanyerte eszméletét. A fiút a helyi kórházba szállították, ahol ellátták a sérüléseit.

A két tűzoltónak Aleksandar Vulin belügyminiszter köszönetet mondott a gyors reakciójukért. Hozzátette, hogy Trifunović és Lalić a közeljövőben jutalomban részesül.

szennyvízakna
tűzoltó
gyerek
mentés
Zaječar

Most

13:43, Frissítve: 16:32

Ezreket vonz a palicsi majális

Verőfényes napsütés és viharos erejű szél várta a 39. palicsi majális látogatóit. Már a délelőtti órákban benépesült a tópart, a kora délutáni órákban pedig már több ezren voltak a sétányon.
13:17, Frissítve: 15:45

Ma megalakul az új szerb kormány

A geopolitikai stabilitás megőrzése, infrastrukturális fejlesztések, az életszínvonal növelése, az EU-tagság felé vezető út és a katonai semlegesség - egyebek mellett ezeken dolgoznak majd az új szerb kormány tagjai a jövőben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.