Ugrás a tartalomra

Nincsenek biztonságban az utasok, drónokkal kísérnék az Újvidékre közlekedő vonatokat

2022.06.14
12:54
Forrás
Magyar Szó
A vasúti infrastruktúrában okozott károkért magasak a bírságok, akár nyolc év szabadságvesztésre is számíthatnak.

Néhányan pusztán vandalizmusból dobálják kővel a vonatokat, és mivel lehetetlen a vasutat kamerákkal teljes hosszában ellátni, és elegendő embert felvenni, drónokkal kell majd kísérni az Újvidékre közlekedő vonatokat - jelentette ki a Tomislav Momirović, építésügyi, közlekedési és infrastrukturális miniszter a K1 Televíziónak.

Hozzátette, ezzel nem csak a vonatokat teszik tönkre, hanem az utasok biztonságát is veszélyeztetik. Kiemelte: letartóztatták azokat, akik megkövezték a Sólyom nevű vonatot és azokat is, akik ellopták a kerítést, mint kiderült sajnos egy férfi a Vasút munkatársa – mondta Momirović.

Emlékeztetett arra, hogy a vasúti infrastruktúrában okozott károkért magasak a bírságok, akár nyolc év szabadságvesztésre is számíthatnak, mert a forgalom veszélyeztetéséről van szó.

vonat
vandalizmus
drón
büntetés

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.