Ugrás a tartalomra

Szijjártó: Legyen minél előbb béke Ukrajnában!

2022.06.14
20:02
2022.06.14
21:44
Forrás
Pannon RTV
Legyen minél előbb béke Ukrajnában! Ezt mondta a Pannon Televíziónak adott interjújában Szijjártó Péter.

A magyar külgazdasági és külügyminiszter szerint, amikor egy szomszédos országban háború zajlik, akkor az minden szomszédos ország számára komoly biztonsági kockázatot jelent. A háború mindeközben kihat az energiaellátásra és a gazdaságra is - tette hozzá a tárcavezető. Szijjártó emlékeztetett: Magyarország mindent megtesz annak érdekében, hogy béke legyen, és reménykedik abban, hogy az erre vonatkozó tárgyalások felélednek. Mint fogalmazott a miniszter, a háború árát mindannyian fizetjük.

„El akarjuk kerülni azt a helyzetet, hogy a háború árát a magyar emberekkel akarják majd megfizettetni. Mi magyarok nem tehetünk erről a háborúról, mi magyarok nem akartuk ezt a háborút. Mi semmilyen módon nem vagyunk felelőssé tehetők ezért a háborúért. Nyilván azért nem fogadjuk el, hogy a háború árát velünk fizettessék meg. Ezért nagyon fontos, hogy miközben az árak a háború és a szankciók miatt az egész világon emelkednek, olyan alapvető területeken, mint az energia vagy az élelmiszeripar, eközben mi óvjuk meg ettől a magyarokat.”

Szijjártó Péter
béke
Ukrajna
külgazdasági
külügyminiszter
háború
energiaellátás
gazdaság

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.