Ugrás a tartalomra

Évzáró a Cofman Judit Matematikai Tehetségfejlesztő Iskolában

2022.06.16
09:45
2022.06.16
17:09
Forrás
Pannon RTV
A tanévzáróra a legaktívabb 88 diákot hívták meg a szabadkai Ivan Sarić Műszaki Középiskolába, ahol a szülők jelenlétében díjazták a tehetséges gyerekeket a sikeres munkájukért.

97 általános iskolás és 9 középiskolás indult idén 14 csoportban a Cofman Judit Matematikai Tehetségfejlesztő Iskola ingyenes, hétvégente megszervezett táborára. A szabadkai Bakács Miksa még csak elsős, de már tudja, hogy szereti a matekot.

"Nagyon szeretem a matekot, meg jó is vagyok ebben."

Minden szabadkai általános iskolából érkeztek diákok, akik részt vettek a Cofman iskola munkájában, de középiskolások is érdeklődtek a képzés iránt sőt a környező települések iskoláiból is sokan rendszeresen vettek részt a 11 alkalommal megtartott dupla órákon. A bajsai Pletikosity Martin már több éve szívesen jár a felkészítőkre és egyre sikeresebben szerepel a versenyeken is.

"Voltak versenyek amiken jobban, voltak amiken kevésbé jól teljesítettem. Az elmúlt években általában a tavaszi szezon volt nálam erősebb, mert ősszel még lusta voltam. Az utóbbi egy-két évben sikerült összeszednem magam és fejlődnek az eredményeim. A Cofman-os foglalkozások úgy gondolom, hogy ebben segítenek."

Szép eredményeket értek el idén a Cofman-iskola tanulói a magyarországi és szerbiai matematika versenyeken, mondta el Tóth Gabriella, a tehetséggondozó iskola vezetője.

"Soha nem késő. Minél hamarabb annál jobb és várunk mindenkit. Nem feltétlenül kell az, hogy élversenyző legyen vagy olyan nagyon jó képességekkel rendelkezzen a tanuló, mert nekünk már az nagy öröm, ha el tudjuk náluk érni azt, hogy szívesen foglalkoznak a matematikai feladatokkal és lassan a társaság, ugye itt hasonló gondolkodású gyerekekkel vannak együtt és a társaság viszi őket."

Kimagasló eredmény született például a magyarországi Bonifert Domonkos Nemzetközi Matematikaversenyen, ahol négy Cofmanos-diákot díjaztak.

Cofman Judit
matematika
Tehetségfejlesztő Iskola
évzáró

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.