Ugrás a tartalomra

Törökbecse: Nullára csökkent a koronavírus elleni védőoltás iránti érdeklődés

2022.06.16
22:02
2022.06.16
22:19
Forrás
Pannon RTV
Az elmúlt tíz napban a bánáti községben egy vakcinát sem adtak be.

Az elmúlt tíz napban a bánáti községben egy vakcinát sem adtak be. Június 15-ig Törökbecse községben összesen 8058-an vették fel a vakcinát. 7937-en a második adagot, míg 5527-en a harmadik, úgynevezett emlékeztető oltást is megkapták. Legkevesebben azonban a negyedik oltás iránt érdeklődnek, amit eddig mindössze 111-en vettek fel.

Annak ellenére, hogy az elmúlt időszakban elenyésző a koronavírusos betegek száma, a nyájimmunitás elérése érdekében a szakorvosok arra szólítják fel a lakosságot, hogy vegyék fel a védőoltást. Egyébként az egészségházban a helyiek a Sinopharm, valamint a Pfizer vakcina közül választhatnak, azzal, hogy azok, akik a Pfizer mellett döntenek, a délelőtti órákban a 060-08-09-434-es telefonszámon kell jelentkezniük, mivel ez a vakcina hat adagot tartalmazó csomagolásban van, és meg kell várni a 6 jelentkezőt.

Míg tavaly december elején naponta mintegy százan igényelték a koronavírus elleni vakcinát, május 25-től, június 5-ig mindössze heten, azóta pedig nullára csökkent az érdeklődés - mondta Dr. Mirjana Miljević, a helyi egészségügyi intézmény általános orvosi szolgálatának vezetője. Hozzáfűzte, a bánáti községben folyamatosan oltanak. A vakcina a községhez tartozó Beodrán, Bocsáron és Kumánon is felvehető. Igény szerint a mozgáskorlátozottakhoz házhoz mennek, hogy számukra is elérhető legyen az oltószer.

koronavírus
védőoltás

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.