Ugrás a tartalomra

Rengetegen váltak földönfutóvá Afrikában az aszály miatt

2022.06.18
10:04
2022.06.18
10:16
Forrás
euronews.com
Az Afrika keleti részét sújtó aszályok miatt több mint egymillió ember vált földönfutóvá - jelentette ki az ENSZ szóvivője pénteken New Yorkban.

Az elsivatagosodás és aszály elleni küzdelem világnapja alkalmából kiadott közleményben az ENSZ beszámolt arról, hogy Afrika keleti térségében - elsősorban Etiópiában, Kenyában és Szomáliában - mintegy 12 millió embernek nincs hozzáférése elegendő tiszta vízhez, és milliók kényszerültek otthonuk elhagyására, stabil élelemforrás után kutatva.

Az ENSZ Világélelmezési Programja egyébként a héten jelentette be, hogy adományok híján kénytelenek szűkíteni azok körét Dél-Szudánban, akiket élelemadagokkal segíteni tudnak. 

Afrika
aszály

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.