Ugrás a tartalomra

Kifogták a világ legnagyobb édesvízi halát

2022.06.21
14:20
Forrás
BBC
A mostani halat a Mekong folyóból, Kambodzsában fogták ki. A most kihalászott 300 kilogrammos rája előtt a szintén a Mekongból, Thaiföldön kifogott 293 kilogrammos harcsa tartotta a rekordot.

A 4 méter hosszú és 2 méter széles ráját június 13-án emelték ki a vízből helyi halászok, majd jelentették a közelben kutató tudósoknak. A Teliholdnak elnevezett halat akusztikus jeladóval látták el, majd visszaengedték a vízbe.

A Kínán, Mianmaron, Thaiföldön, Laoszon, Kambodzsán és Vietnámon átfolyó Mekong jelentős a biológiai sokféleség szempontjából, de a túlhalászás, a gátak és a szennyezés veszélyezteti törékeny ökoszisztémáját.

édesvízi fajok
rája
Kambodzsa
Mekong

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.