Ugrás a tartalomra

Elsüllyedt Hongkong ikonikus úszó étterme

2022.06.21
15:14
Forrás
hirado.hu
A viharos időjárás miatt a Dél-kínai-tengeren elsüllyedt Hongkong híres úszó étterme, amelyet alig egy hete vontattak el a városból – jelentette be az étterem anyavállalata.

A helyszínen a tenger ezer méter mély, ami nagymértékben megnehezíti a mentési munkálatokat. A csaknem 80 méter hosszú Jumbo úszó étterem több mint négy évtizeden át Hongkong egyik nevezetessége volt. Több mint hárommillió vendégnek, köztük II. Erzsébet királynőnek és Tom Cruise-nak is felszolgálták a kantoni konyha ínyencségeit.

Az éttermet múlt kedden vontatták el, hogy egy olcsóbb helyen végezzék a karbantartását. A vállalat hangsúlyozta, hogy az indulás előtt hajózási mérnökök vizsgálták meg alaposan a hajót, és a szállításához minden szükséges engedélyt beszereztek.

Hongkong
Kína
étterem
hajó

Most

09:55, Frissítve: 13:24

Nagyszombat van

Ma van az ortodox nagyszombat, a keresztény gyász második napja a nagypéntek után. Jézus Krisztus keresztre feszítésének napjára emlékeznek a hívek, akik imában és csendben ünneplik a nagyszombatot.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.