Ugrás a tartalomra

Vizes vb - A brazilokat is legyőzte a magyar férfi vízilabda-válogatott

2022.06.23
22:20
2022.06.24
07:02
Forrás
MTI, nemzetisport.hu
Második mérkőzését is megnyerte a magyar férfi vízilabda-válogatott a hazai rendezésű világbajnokságon.

A Montenegró elleni siker után a csoport leggyengébbje, Brazília volt az ellenfél. Märcz Tamás együttese csütörtökön a Margitszigeten remek játékkal, 20-6-ra győzte le a brazil csapatot.

A tavaly Tokióban olimpiai bronzérmes magyar alakulat hamar vezetést szerzett a négyes leggyengébbjeként elkönyvelt dél-amerikaiak ellen, a telt házat jelentő hatezer lelkes szurkoló üdvrivalgása közepette.

A magyar válogatott szombaton 21.00 órakor Grúzia ellen vívja csoportzáró meccsét a Margitszigeten.
 

Férfi vízilabdatorna, A csoport, 2. forduló:
Magyarország-Brazília 20-6 (7-1, 4-2, 4-1, 5-2)
-----------------------------------------------
gólszerzők: Zalánki, Varga, Nagy 3-3, Manhercz, Angyal, Hárai 2-2, Pohl, Jansik, Burián, Vámos, Mezei 1-1, illetve Real 2, Pedroso, Lacerda, Guimaraes, De Paula 1-1

    Magyarország:
      ------------  
Lévai Márton - Vámos Márton, Mezei Tamás, Angyal Dániel, Varga Dénes, Manhercz Krisztián, Zalánki Gergő, csere: Vogel Soma (kapus), Burián Gergő, Pohl Zoltán, Jansik Szilárd, Hárai Balázs, Nagy Ádám

Märcz Tamás szövetségi kapitány együttesére, amely a keddi nyitányon 12-8-ra verte a montenegróiakat, könnyű feladat várt a második csoportmeccsen, mivel a nálánál jóval szerényebb tudású brazilokkal szemben szállt vízbe a Hajós uszoda nagymedencéjében csütörtök késő este.
A tavaly Tokióban olimpiai bronzérmes magyar alakulat hamar vezetést szerzett a négyes leggyengébbjeként elkönyvelt dél-amerikaiak ellen, a telt házat jelentő hatezer lelkes szurkoló üdvrivalgása közepette. Manhercz Krisztián indította el a gólok sorát, majd az ő duplája és Varga Dénes találata után, három perc elteltével már 3-0-t mutatott az eredményjelző. A brazilok, akiknek eddigi legjobb világbajnoki eredményük egy 10. hely volt 2015-ből, a nyitónegyed közepén szépítettek. Válaszul Burián Gergely, Jansik Szilárd, Pohl Zoltán és Zalánki Gergő folytatta a gólgyártást, és az első nyolc perc elteltével már tetemes volt az előny (7-1).
A második negyedben Vámos Márton jegyezte a nyolcadik, Zalánki a kilencedik hazai találatot, majd a viszonylag hosszú gólszünetet Hárai Balázs törte meg (10-2). A nagyszünetet jelző dudaszó előtt alig valamivel Nagy Ádám alakította 11-3-ra az állást.
A harmadik játékrészben bő három percet kellett várni a 12. gólra, ám Angyal Dániel egyáltalán nem tucatgólt szerzett. Varga büntetőből módosította 13-4-re az eredményt, a triplázó Zalánki révén lett meg a közte tíz, míg Nagy a duplázók közé lépett be remek lövésével (15-4).
A zárónegyedet Varga harmadik gólja nyitotta, Mezei Tamás találata pedig azt jelentette, hogy a magyar mezőnyjátékosok közül mindenki legalább egyszer eredményes volt a meccsen. A hajrában még Angyal és Hárai duplázott, Nagy pedig harmadik gólját jegyezte, így a vége 20-6-os, fölényes magyar siker lett.

Märcz Tamás szövetségi kapitány a találkozót követően elmondta, kötelező győzelmet aratott a gárda, mely elvárhatóan nagy különbséggel nyert és sikerült felhasználnia arra a mérkőzést, amire szerette volna. "Gyorsan, nagy tempóban játszottunk, összeszedett védekezéssel, nagyon örülök neki, hogy a fiúk odatették magukat és a közönség akaratát teljesítve szépen játszottak, helyenként igencsak látványos gólokat szereztek. Bízom benne, hogy a georgiai csapat oda teszi majd magát, és rákényszerítenek minket arra, hogy mi is beleálljunk a találkozóba".

A három gólt szerző Nagy Ádám kiemelte, a szövetségi kapitány kérése az volt, hogy mindenki vegye komolyan az összecsapást, a játékosok azonban emellett élvezték is a játékot. "Ilyen fantasztikus közönség előtt mindig könnyebben megy a játék. Nekem személy szerint az első meccs volt a vízválasztó, így ma már sokkal lazábban tudtam beugrani a bemelegítésnél a medencébe. Összességében jó felkészülés volt ez a mérkőzés, nekünk pedig minden lehetőséget ki kell használnunk, hiszen a tizenhármas keret gyakorlatilag csak három napot tudott együtt készülni".   

korábban:
Montenegró-Georgia 10-9 (4-1, 0-3, 4-3, 2-2)
    Az állás: 1. Magyarország 4 pont, 2. Georgia 2 (23-20), 3. Montenegró 2 (18-21), 4. Brazília 0

    további eredmények:
    B csoport (Debrecen):
Görögország-Japán 18-7 (3-1, 4-2, 5-2, 6-2)
    korábban:
Horvátország-Németország 13-9 (4-1, 4-1, 2-2, 3-5)
    Az állás: 1. Görögország 3 pont (26-15), 2. Horvátország 3 (21-17), 3. Japán 2, 4. Németország 0

    C csoport (Sopron):
Olaszország-Kanada - A csütörtöki programból törölve
    korábban:
Spanyolország - Dél-afrikai Köztársaság 28-2 (7-1, 7-0, 6-1, 8-0)
    Az állás: 1. Spanyolország 4 pont/2 mérkőzés, 2. Olaszország 2/1, 3. Kanada 0/1 (2-19), 4. Dél-afrikai Köztársaság 0/2 (6-50)

    D csoport (Szeged):
Egyesült Államok-Kazahsztán 17-4 (7-1, 3-2, 2-1, 5-0)
    korábban:
Szerbia-Ausztrália 6-5 (1-1, 2-2, 2-2, 1-0)
    Az állás: 1. Szerbia 4 pont, 2. Egyesült Államok 2 (30-21), 3. Ausztrália 2 (15-10), 4. Kazahsztán 0

vizes világbajnokság
FINA-VB 2022
vízilabda
Magyarország
Brazília

Most

14:52, Frissítve: 14:58

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.
11:52, Frissítve: 12:41

Holnap lesz az iskolai mészárlás évfordulója

Egy éve, hogy a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában az oktatási intézmény egyik diákja megölte kilenc társát és egy biztonsági őrt. Másnap az akkor 21 éves Uroš B. kilenc embert lelőtt Dubona és Malo Orašje falvakban.
09:06, Frissítve: 09:14

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.