Ugrás a tartalomra

Szófia visszavonja az Észak-Macedónia és Albánia EU-csatlakozását akadályozó vétót

2022.06.24
15:19
Forrás
MTI
A bolgár parlament felhatalmazta a kormányt, hogy visszavonja Szófia vétóját, amely eddig gátat szabott az Észak-Macedónia és Albánia európai uniós csatlakozásáról szóló tárgyalások megkezdésének.

A bolgárok korábban feltételül szabták egyebek mellett, hogy Szkopje garantálja alkotmányosan az Észak-Macedóniában élő bolgárok jogait. Atanasz Atanaszov parlamenti alelnök közlése szerint a voksoláson 170-en támogatták a javaslatot, 37-en ellene szavaztak, és 21-en tartózkodtak. Most a bolgár kormányon a sor a vétó visszavonására, egyébként a miniszterelnökük a héten bukott meg az ellene benyújtott bizalmatlansági indítványt követően.

Szófia
Észak-Macedónia
Albánia
EU-csatlakozás
Szkopje

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.