Ugrás a tartalomra

Évadzáró gálaműsort tartott a Rhythmical táncklub

2022.06.26
11:23
2022.06.26
15:52
Forrás
Pannon RTV
Szabadkán tartotta meg évadzáró gálaműsorát a királyhalmi Petőfi Sándor Művelődési Egyesület modern tánc szakköre. A záróműsorra a régi és az új tagok összesen 24 koreográfiával készültek.

A Rhythmical táncklub jelenleg több mint ötven taggal büszkélkedhet. Királyhalom és Palics vonzásköréből toborozzák a táncosokat, akik alsós és felsős kategóriában táncolnak. A klub idén húsz éves.

Varga Zsuzsanna, táncoktató, Rhythmical Dance Club: „Ez hobbinak indult húsz évvel ezelőtt, teljesen más stílusú táncokkal is foglalkoztunk, tornaszerű aerobikkal. Két év után kezdtem megismerkedni a stílusokkal megismerkedni, és kiválasztottam, hogy nekem a hip-hop lesz a fő profilunk.”

Zsoldos Búzás Ines egy éve tagja a táncklubnak. Többször látta táncolni a barátait és kedvet kapott hozzá. Azt mondja, komolyan ki lehet fáradni egy-egy szám után. „Néha gyors tornát csinálunk, az kéz- és lábmozgatásból áll, néha hosszabban és utána gyakoroljuk a táncot és veszünk új lépéseket.”

Juhász Tamás robotos pantomimes mozgást igénylő electric boogiet táncol és szinte állandó vendége a Rhythmical táncklub zárórendezvényeinek. „Ezzel a műfajjal itt nálunk ebben a térségben nagyon kevesen foglalkoznak. Világbajnokságon lengyelekkel, spanyolokkal, franciákkal, de még Magyarország szinten is kevés, és ha valaki rászánja magát, hogy ezzel foglalkozzon akkor azt mondom, ez nagyon jó.”

Közösségben táncolni jó, a modern táncklubban érvről-évre többen vannak és összefogó kapocsként működik több település között.

Petőfi Sándor Művelődési Egyesület
Királyhalom
Rhythmical táncklub

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.