Ugrás a tartalomra

Nőtt a majomhimlőesetek száma Magyarországon

2022.06.30
11:32
2022.06.30
11:40
Forrás
MTI
A betegek enyhe tünetekkel otthonukban tartózkodnak.

Újabb hét embernél igazolták a majomhimlőfertőzést Magyarországon, ezzel 19-re nőtt az igazolt majomhimlő fertőzöttek száma. A fertőzöttek 29-41 év közötti férfiak, többségük életvitelszerűen Budapesten él. A betegek enyhe tünetekkel otthonukban tartózkodnak, elkülönítve. Kórházi kezelés szükségessége egyik esetben sem merült fel. A Nemzeti Népegészségügyi Központ ismertetése szerint a vírus lappangási ideje általában 6-13 nap. A betegség általános, nem specifikus tünetekkel, például lázzal, hidegrázással, izomfájdalommal, hátfájdalommal, fejfájással, fáradtsággal, a nyirokcsomók duzzanatával kezdődik, majd 1-3 nappal a bevezető tünetek után bőrkiütések jelennek meg.

A kiütések a legtöbb esetben először az arcon, majd leggyakrabban a tenyéren és a talpon fordulnak elő. Az illetékesek arra kérik a lakosságot, hogy aki a fenti tüneteket észleli magán, mielőbb keresse fel orvosát.

majomhimlő

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.