Ugrás a tartalomra

Közérdekű információ - Szúnyogirtás

2022.07.01
15:47
2022.07.01
16:03
Forrás
Pannon RTV
A Szabadkai Kommunális Ügyek Szolgálatának értesítése szerint a kifejlett szúnyogok talajról és levegőből való gyérítése július 4-e és 11-e között zajlik Szabadkán és a környező településeken.

Kedvező időjárási viszonyok mellett, minden nap 18.00 óra 23.00 óra között történik az irtás a következő helyi közösségekben: 

A levegőből történő írtást: Kelebia, Mérges, Alsó- és Felsőtavankút, Radanovác, Zorka és Makkhetes helyi közösségek területén hajtják végre.

A földről történő irtást: az Újfalu, a Gát, a Kér, a Sándor, a Kisbajmok, a Peščara, a Sétaerdő, a Központ I, II és III, a Prozivka, a Bajnát, az Újváros, a Kertváros, a Kisradanovác, a Vasutastelepülés Helyi Közösségben szervezik meg, ugyanígy Palicson, Hajdújáráson, Csantavéren, Dusanovón, Verušićon, Mišićevón, Kisboszniában, Györgyénben, Nagyfényen, Újzsedniken, Visnyevácon, Békován, Bajmokon, Ludason és Királyhalmon is lesz irtás.  

A földi szúnyogirtást ULV technológiával végzik, Deltametrin alapú aktív hatóanyaggal, amely a méhekre is mérgező, ezért kérik a méhészeket, hogy kaptáraikat zárják be, vagy helyezzék ki legalább 5 kilométernyi távolságra a kezelt területtől. A vegyszer hatása 3 napig tart.

A szúnyogirtást végző zombori Oris Kft. honlapján az  http://oris.rs/ oldalon, illetve a Facebook oldalán megtalálható térképek pontosan jelzik a kezelt területeket. További tájékoztatást a 025/515 50 55-ös telefonszámon lehet kérni.

Közérdekű információ
szúnyogirtás

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.