Ugrás a tartalomra

Olyan pillanatokat elkapni, amelyek mellett legtöbbször elmegyünk

2022.07.02
12:17
2022.07.02
16:05
Forrás
Pannon RTV
Dialógus címmel nyílt fotókiállítás az óbecsei Városi Színház Kör Galériájában. A tárlaton a királyhalmi Erdélyi Olívia és az óbecsei Jusztin László fényképeit tekinthetik meg az érdeklődők.

 A két fotós nemrégiben elvégzett egy Kárpát-medencei fotós tanfolyamot, és társaikkal most egy közös fotótáborban is részt vesznek Óbecsén.

Thurzó Sándor József nagyváradi brácsás is fellépett az óbecsei kiállításmegnyitón.

A Dialógus című tárlaton az óbecsei Jusztin László és a királyhalmi Erdélyi Olívia fotói láthatók.

Erdélyi Olívia kamaszkora óta szereti a fényképészetet.

„Olyan pillanatokat szeretek megörökíteni a fotózás során, amelyet általában az emberek nem látnak meg a saját szemükkel, pl. egy olyan emberi tekintetet, mozdulatot, épületrészeket, növényeket, amik mellett általában elmegyünk és nem figyelünk fel rá.”

A nagyváradi Euro Foto Art Nemzetközi Egyesület és a szegedi Kárpát-medence Intézet által szervezett tanfolyamon felvidéki, erdélyi, kárpátaljai, őrvidéki, délvidéki és anyaországi hallgatók sajátíthatták el a fényképezés alapjait a nagyváradi Tóth István fotóművész vezetésével.

Tóth István, alelnök, Kárpát-medencei Magyar Fotográfusok Egyesülete: „A képek pontosan kiegészítik egymást, nagyon fontos egy kiállításnál, hogy a képek úgy legyenek installálva, hogy ezek motiválva legyenek. Itt ez tökéletesen megtörtént. Sok időbe került, mire kiválogattuk a sok kép közül a legjobbakat, szerintem egy nagyon színvonalas kiállítás.”

Az óbecsei Jusztin László a Kárpát-medencei Magyar Fotográfiai Egyesületének tagjaként egyben házigazdája is a háromnapos óbecsei nemzetközi fotótábornak.

„Ez az alkotótábor tulajdonképpen kezdete egy sorozatnak, az elképzelés az, hogy mindazokban az országokban létrehozunk egy-egy ilyen alkotótábort évente, ahonnan vannak tagjaink.”

Az óbecsei önkormányzat által támogatott kiállításmegnyitón az óbecsei Đido Művelődési Egyesület és a Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör népdalénekesei is felléptek. A tárlat július 15-éig tekinthető meg a Kör Galériában.

Dialógus
kiállitás
Óbecse
Városi Színház Kör Galéria
Erdélyi Olívia
Jusztin László

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:39, Frissítve: 14:44

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk. A lakhatási kiadások a legmagasabbak. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.
12:58, Frissítve: 13:43

Az egész ország az áldozatokra emlékezik

Egy évvel a belgrádi iskolai lövöldözés után az egész ország megemlékezett az áldozatokról. A televízió és rádióműsorok reggel 8:41 perckor megszakították a sugárzást, és egy perces néha csenddel tisztelegtek a lövöldözésben elhunytak emléke előtt.
09:15, Frissítve: 09:25

A Leverkusen tovább menetel

A Bayer Leverkusen magabiztosan nyerte az AS Róma elleni Európa Liga elődöntő első mérkőzését. A Marseille és az Atalanta döntetlen.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.