Ugrás a tartalomra

Augusztus 1-jétől megindul a tehervonat-forgalom a Szeged-Röszke-Szabadka vonalon

2022.07.03
14:34
2022.07.04
09:45
Forrás
MTI
Ezáltal biztosítva lesz a Budapest-Kelebia vonal korszerűsítése miatti kerülőút.

A teljes felújításig – biztosítóberendezés és villamosítás nélkül – csak korlátozott, éjszakai tehervonat-közlekedést engedélyeznek, így addig a személyszállítás továbbra is szünetel.

Vitézy Dávid magyar közlekedésért felelős államtitkára elmondta: a vágányépítő és átépítő géplánc Röszkénél elérte a magyar–szerb határt. Mint fogalmazott, nemrég Lyonban az Európai Bizottság, az uniós tagállamok és a Nyugat-Balkán vezetőinek közlekedési csúcstalálkozóján közösen szorgalmazták, hogy Szerbia és a Balkán többi országa mihamarabb csatlakozhasson a transzeurópai közlekedési hálózatba, így ebben a térségben is felgyorsulhat a vasúti hálózat fejlesztése európai uniós segítséggel.

Magyarország a Budapest–Belgrád távolsági és a Szeged–Szabadka regionális vasútvonal fejlesztésével mindent megtesz azért, hogy a Nyugat-Balkán személy- és áruforgalma minden eddiginél jobb minőségben csatlakozzon az európai hálózathoz - tette hozzá Vitézy.

tehervonat
forgalom
Szeged-Röszke-Szabadka
vasút

Kapcsolódó tartalmak

Most

18:36

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.
17:58, Frissítve: 18:12

Hszi Csin-ping megérkezett Franciaországba

A kínai elnök Emmanuel Macron francia államfő meghívására érkezett Párizsba, ugyanis a két ország 60 éve lépett diplomáciai kapcsolatba. Hszi Csin-ping franciaországi látogatása után Szerbiába és Magyarországra is ellátogat.
16:01, Frissítve: 16:11

Verstappené a pole pozíció

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd az élről.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.