Ugrás a tartalomra

Őszre fejeződhet be a moholi Szent György templom tetőcseréje

2022.07.05
12:29
2022.08.01
13:45
Forrás
Pannon RTV
Folyamatosak a felújítási munkálatok a moholi Szent György templom tetőszerkezetén. A tető egy harmadán már elvégezték a munkát. Itt a csatorna cseréje, a párkányok, valamint a csatorna alatti vakolat javítása is megtörtént.

A régi tető azbesztcement lapjait szálcement lapokra cserélik ki. A felújítás összköltsége mintegy 21 millió dinár, legnagyobb részét Ada önkormányzata biztosította, de a Magyar Kormány és a moholi hívek adományai is hozzájárultak a tetőszerkezet felújításához. A rekonstrukció befejezése októberben várható.

Világos Miklós, moholi plébános: „A tetőnek a java része az 100 évnél régebbi, az 1906-1907-es átépítés során került a templomra, azóta csak ott lett javítva, ahol szükség volt rá, különösebb beázás miatt. Nagyon elöregedtek a lécek, a beázás miatt sok helyen a horog és faszerkezetnek is egy részét cserélni kell. Úgyhogy mindenképpen megérett, hiszen egy vihar, egy nagyobb szél az már képes arra, hogy megbontsa a tetőhéjazatot és ott óhatatlanul is befolyik a víz.”

Szent György katolikus templom
templomfelújítás
Ada

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.