Ugrás a tartalomra

Hét Nap könyvbemutató Csókán

2022.07.06
11:59
2022.07.06
18:46
Forrás
Pannon RTV
Csókán mutatták be először a Hét Nap mind az 5 könyvét egyszerre. A kiadványok a hetilap fennállásának 75. évfordulója alkalmából jelentek meg.

Perisity Irma Sorsok, emberek című könyvével kezdődött a Hét Nap könyvbemutatója a csókai Városi Könyvtárban. Ezt követően az elhunyt kolléganőjük, Orosz Ibolya előtt tisztelegtek, összegyűjtött írásaival a Batyubontás címet viselő kiadvánnyal. Az estét Dudás Károly Magyar utak című könyvével folytatták. A kiadvány vezércikkeket, jegyzeteket tartalmaz, témája a magyarság és a megmaradás.

Dudás Károly, író, publicista: „Ezek az írások, a Magyar utak című könyv írásai egyébként nagy részben megjelentek már lapokban, más könyvekben, de azt hiszem, hogy így összefűzve, egymás mellett egész mást jelentenek és a könyv arról szól ami a címe is, tehát a magyar utak. Hogyan éltünk mi, milyen utakat jártunk be itt, Trianon óta vagy még előtte is a történelmi Nagy-Magyarországon és hogyan élünk most, mivé alakult az életünk.”

A könyvesten a hetilap gasztrókönyvét is bemutatták, valamint Mészáros Zoltán Villanások című kötetét is megismerhették az érdeklődök. Ez a kiadvány a hetilap utolsó 35 évét foglalja össze – emelte ki Tóth Lívia, a Hét Nap főszerkesztője.

„Azért tartottam fontosnak, mert korábban már két könyv feldolgozta a Hét Nap történetét, Pénteki találkozások és a Hét Nap útja, csak ez a 85-től, tehát ez a legutolsó időszak, amikor elég furcsa helyzetben volt a Hét Nap. Háborúk, infláció, 3 Hét Nap egy időben és nagyon nehéz körülmények között élte túl a szerkesztőség ezeket az évtizedeket és úgy gondoltam, hogy ezt is fel kell dolgozni.”

Az estét a könyvekből felolvasott részletek, valamint megzenésített versek színesítették.

Hét Nap
Dudás Károly
Tóth Lívia

Kapcsolódó tartalmak

Most

20:09, Frissítve: 20:32

A kormányprogramról vitázik a parlament

Miloš Vučević kormányalakító több mint három órán keresztül ismertette expozéját. Ezt követően megkezdődött a vita a köztársasági képviselőházban a kormányprogramról.
13:43, Frissítve: 16:32

Ezreket vonz a palicsi majális

Verőfényes napsütés és viharos erejű szél várta a 39. palicsi majális látogatóit. Már a délelőtti órákban benépesült a tópart, a kora délutáni órákban pedig már több ezren voltak a sétányon.
13:17, Frissítve: 15:45

Ma megalakul az új szerb kormány

A geopolitikai stabilitás megőrzése, infrastrukturális fejlesztések, az életszínvonal növelése, az EU-tagság felé vezető út és a katonai semlegesség - egyebek mellett ezeken dolgoznak majd az új szerb kormány tagjai a jövőben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.