Ugrás a tartalomra

Orosz-ukrán háború: A támadások folytatódnak, a felek vádaskodnak

2022.07.07
13:24
2022.07.07
15:56
Forrás
Pannon RTV
Az orosz csapatok folytatják az előrenyomulást a donyecki régióban, az ukránok pedig azzal vádolják az oroszokat, hogy saját városaikat támadják, hogy később mindezt az ukránokra fogják. Moszkva tagadja, hogy ilyen történt volna.

Közben az orosz erők humanitárius folyosókat nyitottak a Fekete- és az Azovi-tengeren. Hírek szerint az orosz erők ismét rakétatámadást indítottak a Kígyó-sziget ellen, ahonnan néhány napja kivonultak. Szintén támadást indítottak az oroszok Odessza ellen – közölte a város katonai adminisztrációja hozzátéve, hogy mezőgazdasági eszközök és gabona semmisült meg a támadás során.

Volodimir Zelenszkij, Ukrajna elnöke: „Használjatok ki minden lehetőséget, hogy elmondjátok az embereknek a megszállt területeken, hogy emlékszünk rájuk, és harcolunk értük. Harcolunk a teljes délért, az egész ukrán Donbaszért, ahol jelenleg a legbrutálisabb összecsapások történnek Szlovjansz és Bakmut közelében. Harcolunk a harkivi régióért. A megszállóknak nem szabad azt gondolniuk, hogy az idejük ezen a földön hosszú életű lesz, és hogy a fegyvereik felsőbbrendűsége végtelen.”

orosz-ukrán háború
Volodimir Zelenszkij

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.