Ugrás a tartalomra

Határvadászegységek felállításáról döntött a magyar kormány

2022.07.08
09:55
Forrás
MTI
A hírt Gulyás Gergely jelentette be a csütörtöki Kormányinfón.

A magyar Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón azt mondta: először 2200 határvadászt vesz fel a belügyi tárca, majd a létszám négyezer főre bővül a rendőrségen belül. A miniszter kiemelte, az elmúlt időszakban megnőtt az erőszakos határsértések száma. A határvédelmet a rendőrökkel együttműködve a határvadászok fogják ellátni - ismertette, megjegyezve: ez tehermentesíti a katonaságot és többen fogják védeni a magyar határt

A magyar Készenléti Rendőrség járőrei a honvédekkel együttműködve az elmúlt éjszaka hat esetben 120 illegális migránst tartóztattak fel Ásotthalom, Szeged és Röszke külterületén. Bács-Kiskun megyében Katymár, Bácsalmás, Hercegszántó és Kelebia térségében viszont 5 csoportban összesen 62 külföldit tartóztatott fel a magyar rendőrség.

Az ellenőrzések során a csoportok tagjai szír állampolgárnak vallották magukat. A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.

Gulyás Gergely
határvédelem
kormányinfó

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.