Ugrás a tartalomra

Tűz tombolt Felsőhegy és Bogaras között

2022.07.10
19:29
2022.07.11
10:18
Forrás
Pannon RTV
Vonat kerekéből kipattanó szikrák okozhatták a tüzet. A délutáni órákban csaptak fel a lángok a vasút mellett.

A bozót kapott lángra, a tűzoltók kivonultak a helyszínre, hogy megfékezzék a terjedést.

Meg nem erősített információk szerint délután 15:30-16:00 között csaptak fel a lángok Felsőhegy és Bogaras közötti részen a vasút mellett. Az is meg nem erősített információ, hogy vonat okozhatta ezt a tüzet, amelyet kiérkezésünkkor már sikerült eloltani.

Törtei Aranka a felsőhegyi vasúti őrház lakója. Családjával szemtanúja volt a tűzesetnek. A zentai tűzoltóság több kocsival vonult a helyszínre, így a gyors beavatkozásnak köszönhetően még időben sikerült megfékezni a tüzet. A lányom szólt a tűzoltóknak, Zentáról jött a vonat, onnan Zentáról egész végig a tüzet hozta. „Igen, a vonat, mert más nem leheteett. Gyakoriak a tűzesetek ilyen melegekben.”

Sajnálatos tény, hogy ezen a szakaszon a vasúti sínek nincsenek ellátva úgynevezett szikrafogókkal, így a tehervonatok folyamatos áthaladása miatt elkerülhetetlenek a mostanihoz hasonló tűzesetek.

bozóttűz
Bogaras

Most

20:05, Frissítve: 20:17

Verstappen nyerte a sprintfutamot

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője nyerte a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati sprintfutamát.
19:37, Frissítve: 20:02

Egyre népszerűbb a népművészet az ifjúság körében

Több mint 300 gyermekkel tartották meg a XIII. Dunán innen, Tiszán túl elnevezésű Kárpát-medencei ifjúsági népművészeti tehetségkutató verseny délvidéki elődöntőjét Horgoson. Az eseményt a Bartók Béla Magyar Művelődési Egyesület szervezte meg.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.