Ugrás a tartalomra

Tárgyalóasztalhoz ülnek az oroszok és az ukránok

2022.07.13
14:15
Forrás
Euronews
Több hónap szünet után ismét tárgyalnak az oroszok és az ukránok. A két ország katonai küldöttsége Isztambulban ül össze.

A megbeszélés témája az ENSZ terve, ami alapján az ukrán gabona a világpiacra kerülhet ismét. A tárgyaláson török katonai szakértők és az ENSZ küldöttei is részt vesznek. Céljuk, hogy megoldást találjanak arra, hogyan juthat ki a háború sújtotta Ukrajnából a silókban tárolt több millió tonnányi gabona. Ukrajna egyébként a világ egyik legnagyobb, búza, kukorica és napraforgó olaj termelője és exportőrje. Törökország biztonságos tengeri folyosók kialakítását biztosítaná, Oroszország pedig ígéretet tett arra, hogy nem használná ezeket hadihajók mozgatására, amennyiben az ukrán fél felszámolná a kikötőket övező víziaknákat.

Ukrajna
Oroszország
ukrajnai háború

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.