Ugrás a tartalomra

Ma kezdődik a 31. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor

2022.07.19
10:13
2022.07.19
10:21
Forrás
MTI
Van, ami örök mottóval ma kezdődik az erdélyi Tusnádfürdőn a 31. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor, a Tusványos.

A vasárnap hajnalig tartó rendezvénysorozatot az erdélyi Magyar Ifjúsági Tanács és a budapesti székhelyű Kisebbségekért - Pro Minoritate Alapítvány szervezi. A 47 partnerszervezet 27 rendezvényhelyszínen több mint négyszáz programmal várja az Olt parti táborba érkező érdeklődőket. Az időszerű közéleti, politikai kérdésekről szóló pódiumbeszélgetéseket idén négy témakörbe csoportosították: a háború és következményei, a gazdasági helyzet és a válságkezelés, Európa jövője és a magyar nemzetpolitika.

Tusványoson idén sem marad el a Kárpát-medencében működő magyar érdekvédelmi szervezetek és pártok vezetőinek péntek délelőtti nemzetpolitikai kerekasztal beszélgetése. A hagyományos szombat délelőtti politikai fórumon pedig Orbán Viktor miniszterelnök és Tőkés László, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke tart előadást, valamint válaszol a közönség kérdéseire.

Tusványos számos kulturális, hagyományápoló, ismeretterjesztő és szórakoztató programot is kínál, új rendezvényhelyszínként mutatkozik be a Magyar Kultúra Sátor és a Buzánszky Jenő Sportterasz. A fesztivál koncertprogramja kedd este a Transylvanium, Nagy Feró és a Beatrice, valamint a Tankcsapda fellépésével indul. A hét folyamán a Margaret Island, Kowalsky meg a Vega, az Aurevoir, a Bagossy Brothers Company, a 4S Street, a Blahalouisiana, Szabó Balázs Bandája és a Honeybeast is fellép. A 31. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor hivatalos megnyitója szerda délelőtt lesz: ekkor kezdődnek a szakmai-közéleti programok is

Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor
Tusványos

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.