Ugrás a tartalomra

A vér remény, esély a gyógyulásra

2022.07.19
13:03
2022.07.19
16:30
Forrás
Pannon RTV
A véradás fontosságát nem lehet eléggé hangsúlyozni. A vérátömlesztés egyes betegségek, műtétek és kóros állapotok során nélkülözhetetlen, sok esetben életmentő beavatkozás.

A zentai Vöröskereszt irodája a nyári hónapokban is mindent megtesz, hogy véradásra ösztönözze a lakosokat. Ma Tornyoson és Felsőhegyen tartottak véradási akciót.

Đukić Teodóra, a zentai Vöröskereszt munkatársa: „A vérkészlet hiányos, tehát ez a nyári hónap mindig is ilyen, hiszen az emberek elmennek szabadságra, nyaralni és nincsenek itt. Ezért fontos, hogy többször szervezzünk véradást és meg is tettük. Volt már a havi rendszeres véradás, ami be volt tervezve Zentán. Ott olyat is csináltunk, hogy délutánra szerveztük másik alkalommal. Tegnap volt Zentán, ma Tornyoson és Felsőhegyen és beterveztük már az augusztus 3-i délutáni zentai véradást is, mert felhívták a figyelmünket arra, hogy nem csak a 0-s vércsoport a hiányos, hanem az A vércsoport is.”

önkéntes véradás
Zenta

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.