Ugrás a tartalomra

Kiterjedhetnek a harcok

2022.07.21
09:24
2022.07.21
09:33
Forrás
Tanjug
Folytatódnak a harcok Donbász térségében. Szergej Lavrov orosz külügyminiszter azt mondta, az általuk speciális hadműveletnek nevezett akciót most már más térségekre is kiterjesztik.

148 napja folynak a harcok Ukrajnában, az Európai Unió újabb, hetedik szankciócsomagját készíti elő Oroszország ellen. Ez az arany exportját és az orosz kőolaj importját foglalja magába. Az Északi Áramlat-1 működése, amelyen keresztül érkezik az orosz gáz Németországig, egyelőre még mindig szünetel. A német illetékesek arra számítanak, hogy a javítások után ismét elindul a gázszállítás a vezetéken keresztül.

Vlagyimir Putyin orosz elnök bejelentette, hogy országa megkönnyíti majd az ukrán gabona szállítását a Fekete-tengeren keresztül, azonban azt kéri, hogy az orosz gabonára vonatkozó légi szállítási tilalmat vonják vissza.

Ukrajna mindeközben több fegyvert és légvédelmi rendszert kér Amerikától az orosz rakéták elleni védekezéshez.

Donbász
harc
Ukrajna
Oroszország
Szergej Lavrov

Most

16:01, Frissítve: 16:11

Verstappené a pole pozíció

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd az élről.
15:24

Kinek a tojása a legkeményebb?

34. alkalommal tartották meg a tojástörő világbajnokságot Mokrinban. A rendezvényt minden évben az ortodox húsvét napján tartják, ahova nem csak Szerbiából, hanem a világ több pontjáról is érkeznek résztvevők.
11:27, Frissítve: 16:09

Húsvéti liturgia Belgrádban

Az ünnepi liturgiát Porfirije szerb pátriárka felkérésére Aleksej püspöki méltóság szolgáltatta a belgrádi Szent Száva-templomban.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.