Ugrás a tartalomra

Érkezik az orosz gáz

2022.07.21
10:19
2022.08.01
13:21
Forrás
reuters, hvg
Megoldódott az Északi Áramlat I. nevű gázvezeték problémája, mától ismét érkezik az orosz gáz a vezetéken át, ami Oroszország és Németország között húzódik.

A Reuters azt írta, ma reggel 6 és 7 óra között újraindult a gázszállítás. Azt még nem tudni, hogy pontosan mekkora gázmennyiség áramlik a vezetéken át Németországba, de az üzemeltető szerint a gázáramlás felfutása eltart egy ideig.

Az Északi Áramlat I. július 11-e óta volt lezárva az éves karbantartási munkálatok miatt. A németországi illetékesek, illetve a többi európai döntéshozó is attól tartott, hogy a vezetéken át zajló gázszállítás, ami Németország gázellátásának körülbelül egyharmadát jelenti, nem indul újra a karbantartás után.

orosz
gáz
Északi Áramlat
Németország
Oroszország

Most

08:18

Nyerjen lakást!

Mostanáig több mint 24,6 millió számla QR-kódját küldték be a szerbiai lakosok a Vedd el a számlát, és nyerj! elnevezésű állami nyereményjátékra.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.