Ugrás a tartalomra

Tóthfalusi Lovas Élménytábor

2022.07.21
14:22
2022.07.21
15:59
Forrás
Pannon RTV
Megnyitotta kapuit a IV. Tóthfalusi Lovas Élménytábor, melynek célja a hagyományok népszerűsítése és annak ápolása. 30 gyermek sajátíthatja el a lovas kultúra alapjait.

A Tóthfalusi Lovas Élménytábor résztvevői egyebek mellett megtanulhatják a lovak tisztán tartását, a lovaglást, a lovas kocsikázás szabályait, de különféle ügyességi vetélkedőkre is sor kerül majd és jut idő a barátkozásra is.

Szecsei Réka, Magyarkanizsa: Nekem van egy saját lovam és úgy hívják, hogy Szellő, és nem rég kezdtem el itt a Jenőnél lovagolni, de a Szúnyogfaluban is lovagoltam már.

Bicskei Jázmin, Magyarkanizsa: Nagyon szeretem a lovakat és azért mert szerintem egy nagyon különleges állat, és azért jöttem el ebbe a lovastáborba, hogy jobban elsajátíthassam a lovaglást.

A tábort az Almás-Vasderes Hagyományápoló Egyesület szervezte.

Kálmán Jenő, elnök, Almás-Vasderes Hagyományápoló Egyesület, Tóthfalu:
A következő három napban a fő hangsúly a lovazáson van, a lovak megismerése, a körülöttük lévő teendők elsajátítása, és nem annyira kicsik a gyerekek, hogy ne tanulnák meg szépen, lassan önállóan nyergelni, illetve megtanuljanak lovas kocsizni, hogy be tudják fogni a fogatva, vagy legalább meghallják, lássák, hogy mi a fontos, mire kell,hogy figyeljenek később, ha nagyok lesznek.

A tábor akkora érdeklődésre tett szert, hogy a szervezők augusztusban megszerveznek még egy ilyen tartalmat felölelő tábort. Mind a két esemény a Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi – Nemzeti Közösségi és a Magyar Nemzeti Tanács támogatásával valósul meg.

Tóthfalu
lovas
élménytábor

Kapcsolódó tartalmak

Most

11:52, Frissítve: 12:41

Holnap lesz az iskolai mészárlás évfordulója

Egy éve, hogy a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában az oktatási intézmény egyik diákja megölte kilenc társát és egy biztonsági őrt. Másnap az akkor 21 éves Uroš B. kilenc embert lelőtt Dubona és Malo Orašje falvakban.
09:06, Frissítve: 09:14

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.