Ugrás a tartalomra

Tamburazene árasztotta el Zentát

2022.07.23
08:58
2022.07.23
16:10
Forrás
Pannon RTV
Idén először tartottak tamburaestet Zenta főterén. A mini fesztivál két napon át tart.

Pénteken a magyarkanizsai Tisza-menti tamburások léptek fel, míg szombaton a zombori Đuvegije Tamburazenekar teszi szebbé a közönség estéjét.

A zene mellett finom falatok, valamint hűsítő italok, kézműves sörök és borok is várják a látogatókat.

A Stevan Sremac Szerb Kulturális Központ a szervező, a támogatók pedig Zenta önkormányzata és Zenta Község Idegenforgalmi Szervezete.

Miroslav Basarić, vezető, Stevan Sremac Szerb Kulturális Központ, Zenta: „Mindenekelőtt az volt a cél, hogy a zentai polgároknak valami újat mutassunk, és így, ebben a szervezésben, a kulturális központ, mint a házigazda, Zenta önkormányzata és Zenta Község Idegenforgalmi Szervezetének támogatásával arra gondoltunk, hogy tartunk egy kis tamburaestet, vagyis elneveztük Zentai tamburának. Azt reméljük, hogy a zentaiak nagyon szeretik ezt a hangzást, és jó visszhangja lesz ennek az egész történetnek.”

tambura

Most

07:31, Frissítve: 07:36

Tankok törtek be Rafah területére

Néhány órája megindult Izrael szárazföldi hadművelete, helyszíni jelentések szerint legalább egy izraeli gépesített zászlóalj behatolt a Gázai övezet déli részébe.
19:37, Frissítve: 07:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.