Ugrás a tartalomra

Falunapot ünnepelt Magyarcsernye

2022.07.24
15:33
2022.07.24
16:44
Forrás
Pannon RTV
Kispályás labdarúgó tornával, közös főzéssel, parasztolimpiával és művelődési műsorral ünnepelték a Falunapot a bánáti Magyarcsernyén. Az egész napos program a labdarúgás jegyében zajlott, a százéves Roham labdarúgó klub pályáján.

A szokásos szervezési gondok mellett, ezúttal a 40 Celsius fok közeli hőségre is fel kellett készülni. A szervezőknek sikerült elviselhetővé tenni a napot, a program megvalósítása zökkenőmentes volt. A program a két testvértelepülés, a magyarországi Bakonycsernye, az erdélyi Dózsa György, valamint a csernyei fiatal labdarúgók táborával kezdődött.

Tóth László, tanácselnök, Magyarcsernye: „Szerdán érkeztek a diákjaink, a focistáink. Különböző programokat írtunk nekik elő. Több napon keresztül, minden napra voltak aktivitások. És természetesen minden napot társalgással, barátkozással és jókedvvel zártunk. A mai nap, a Falunap keretein belül, délelőtt lezajlott a kispályás foci tornánk, ahol a fiatalok összemérték a tudásukat, erejüket és ügyességüket.”

A testvértelepülések fiataljainak köszönve ezúttal a megszokottnál több fiatal vett részt a hagyományos Parasztolimpián is. A labdarúgó táborban annyira összekovácsolódtak, megbarátkoztak, hogy vegyes csapatokban versenyeztek.

Bicók Lilla, elnök, Ifjúsági Klub, Magyarcsernye: „Nagyon szép és nagyon jó, hogy ilyen sok fiatal van körülöttünk. Annak ellenére, hogy mindig kevesebben vagyunk a faluban. Plusz ugye az is, hogy vegyes csapatok is kialakultak. Nem csak az, hogy erdélyiek vagy Dózsa Györgyiek, hanem vegyesek is.”

A nyári szünidőt megszakítva készültek a helybeli Ady Endre Művelődési Egyesületben is, akik jövőre a Durindó és Gyöngyösbokréta házigazdái lesznek.

Hódi Judit, elnök, Ady Endre Művelődési Egyesület, Magyarcsernye: „Általában ilyenkor nyáron már el szoktunk menni nyári szünetre, de most az idei évben nem így alakult. Kicsit elhúzódtak a próbák és a koreográfiának az összeállítása. Tehát mi egész tegnapig még próbáltunk, mivel, hogy ma a falunap gálaműsorának a megrendezése az is az egyesület feladata. Úgyhogy ilyenkor bemutatkoznak. Mind a három tánccsoport és a két citerazenekar is.”

Idén is elmaradt a Csernyeiek Találkozója, de azért sok elszármazott ezúttal is hazajött szülőfalujába.

Osztermann József: „Tizenöt éve élek Szabadkán. Erre az alkalomra minden évben hazajárunk. Ez egy nagyon jó esemény arra, hogy a régi barátokkal, régi cimborákkal összefussunk, összetalálkozzunk. És egy történetet azért mindenki megoszt egymással, ami történt az óta, amióta nem találkoztunk.”

A művelődési műsorban felléptek Morvai Melinda és Óvári Dániel énekesek, valamint a magyarittabei Búzavirág és a magyarcsernyei Ady Endre ME néptáncosai és citerásai.

falunap
Magyarcsernye

Most

07:31, Frissítve: 07:36

Tankok törtek be Rafah területére

Néhány órája megindult Izrael szárazföldi hadművelete, helyszíni jelentések szerint legalább egy izraeli gépesített zászlóalj behatolt a Gázai övezet déli részébe.
19:37, Frissítve: 07:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.