Ugrás a tartalomra

Szergej Lavrov afrikai országokba látogat

2022.07.24
16:52
Forrás
Tanjug
Egyiptom, Kongó, Uganda és Etiópia a cél.

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter csütörtökön még Szijjártó Péter magyar külgazdasági- és külügyminiszterrel tárgyalt Moszkvában, ma pedig már egyiptomi tisztviselőkkel találkozik. Az orosz állami tévé szerint Lavrov gépe szombaton késő este szállt le Kairóban. Ez az orosz külügyminiszter afrikai útjának első állomása, amelyet Etiópia, Uganda, illetve a Kongói Demokratikus Köztársaság követ. Lavrov vasárnap reggel Abd el-Fattah el-Szíszi elnökkel találkozott a kairói elnöki palotában, utána Szamek Shukri egyiptomi külügyminiszterrel tárgyalt. Az afrikai körút során kiemelten foglalkoznak az orosz-ukrán háború miatti világgazdasági kérdésekkel.

Szergej Lavrov
orosz
külügyminiszter
Afrika

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.