Ugrás a tartalomra

Iszaptalanítják a Kocsis-kanálist

2022.07.29
19:23
Forrás
Pannon RTV
Mindegy 4,5 millió dinárral támogatja a Tartományi Mezőgazdasági Titkárság a magyarkanizsai Kocsis-kanális iszaptalanítását.

Ez a munkálatok költségeinek 50 százalékát fedezi. A csatorna karbantartása létfontosságú, hiszen a gazdák öntözésre és a felesleges víz lecsapolására használják.

Szalkai Nemes Valéria, mezőgazdasági és vidékfejlesztési szaktanácsadó, Magyarkanizsa község: „Őszre már, mire a kivitelezőt kiválasztja a Vajdaság Vizei Közvállalat, ő lesz a szerződés alapján megbízva a közbeszerzés lefolytatására. Ez általában a helyi területileg megbízott vízgazdálkodási vállalat szokott lenni, ezt kivitelezi az ősz folyamán, és már az őszi vetések elé, ha így folytatódik a szárazság, akkor ebből a kanálisból már az őszi vetés elé tudnak a termelők locsolni.”

iszaptalanítás
Magyarkanizsa
Szalkai Nemes Valéria

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.
12:58, Frissítve: 16:12

Az egész ország az áldozatokra emlékezik

Egy évvel a belgrádi iskolai lövöldözés után az egész ország megemlékezett az áldozatokról. A televízió és rádióműsorok reggel 8:41 perckor megszakították a sugárzást, és egy perces néha csenddel tisztelegtek a lövöldözésben elhunytak emléke előtt.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.