Ugrás a tartalomra

Hétfőn indul a vasúti teherforgalom Szabadka és Szeged között

2022.07.30
15:04
2022.07.30
16:14
Forrás
VajdaságMa
Augusztus 1-jén este megindul a vonatközlekedés Szabadka és Szeged között, de egyelőre csak tehervonatok használják a vasútvonalat – közölte a MÁV.

A tehervonatok augusztus 1-jétől tervezetten minden éjszaka, 18 és reggel 8 óra között közlekednek. A teherforgalom újraindítása miatt a vasúti átjárókat fokozott figyelemmel kell megközelíteni. Felhívták a figyelmet, hogy a magyar oldalon, a vasúti fényjelzőkészülék nélküli vasúti átjáróknál kiemelten fontos, hogy a vasúti átjáróra csak abban az esetben szabad ráhajtani, ha a vezető meggyőződött arról, hogy vasúti jármű egyik irányból sem közeledik, és a folyamatos áthaladás biztosított. Ahogyan arról a sajtó már korábban beszámolt, a tervek szerint jövő ősszel indulhat el az utasforgalom a Szabadka-Szeged vasútvonalon.

Szeged-Szabadka vasútvonal

Most

13:43, Frissítve: 16:32

Ezreket vonz a palicsi majális

Verőfényes napsütés és viharos erejű szél várta a 39. palicsi majális látogatóit. Már a délelőtti órákban benépesült a tópart, a kora délutáni órákban pedig már több ezren voltak a sétányon.
13:17, Frissítve: 15:45

Ma megalakul az új szerb kormány

A geopolitikai stabilitás megőrzése, infrastrukturális fejlesztések, az életszínvonal növelése, az EU-tagság felé vezető út és a katonai semlegesség - egyebek mellett ezeken dolgoznak majd az új szerb kormány tagjai a jövőben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.