Ugrás a tartalomra

Negyedszázada a lelki, szellemi feltöltődésért

2022.07.30
15:28
2022.07.30
17:30
Forrás
Pannon RTV
25 éves fennállását ünnepli a Horgos melletti Domus Pacis Ferences Lelkigyakorlatos és Közösségi Ház. Az ünnepi alkalomra, amelyen a búcsú napjára esett, kétnyelvű hálaadó szentmisét tartottak.

A közösségi ház mindazok számára nyitva áll, akik egyénileg, családi szervezésben vagy csoportos rendezvényeken a természet nyújtotta szépség és csend közepette szeretnének lelkileg és szellemileg feltöltődni. Valamint megerősíteni kapcsolatukat Istennel. Sokan évről-évre visszajárnak ide.

Pálics Márta, Újvidék: „Nekem ez szép, de egyben kicsit szomorú alkalom, találkozni az itteni hívőkkel és látni ezt a csodás környezetet, mert sok régi barátnőm, barátom, akikkel együtt jártunk ide, már nincsenek.”

A kétnyelvű búcsús hálaadó szentmisét a szabadkai megyéspüspök, Slavko Večerin vezette, aki prédikációjában a megbocsátást emelte ki: „Fontos a béke, fontos a megbocsátás, hogy a megbocsátásban elnyerjük a szeretetet, amivel az Úr Jézus meg a Jó Isten ajándékoz meg.”

A Domus Pacis Ferences Lelkigyakorlatos és Közösségi Ház 17 szobával rendelkezik és 50 fő elszállásolására alkalmas. A vendégek rendelkezésére áll egy kápolna, illetve egy nagy előadóterem is.

Harmath Károly, újvidéki ferences rendi atya: „A 25 év alatt legalább 30 ezer ember használta ezt a házat egy vagy többnapos programokra. Ami számomra nem kis dolog, mert itt nem tömegekről van szó, hanem olyan csoportokról, amelyek valójában a minőségre törekednek, lelkigyakorlatos napok, imanapok, ezek mind az ember életének mélyeire próbálják elvezetni az embert.”

Az eseményen jelen volt a horvátországi ferencesek tartományfőnöke és a környező települések plébánosai is.

Domus Pacis
Slavko Večerin
ferences rend
Harmath Károly

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.