Ugrás a tartalomra

A VMSZ támogatja az új házelnököt

2022.08.03
07:01
2022.08.03
17:01
Forrás
Pannon RTV
Vissza kell nyerni a parlament tekintélyét – jelentette ki Kovács Elvira.

A Vajdasági Magyar Szövetség is támogatta a javaslatot, hogy Vladimir Orlić legyen az új házelnök, mégpedig azért, mert tapasztalt politikusról van szó, aki kézben tudja majd tartani az üléseket – hangsúlyozta dr. Pásztor Bálint, a Vajdasági Magyar Szövetség frakcióvezetője a keddi parlamenti vitában. Egyben örömének adott hangot, hogy Kovács Elvira ismét a parlament alelnöke lett.

"A Vajdasági Magyar Szövetség frakciója támogatta dr. Vladimir Orlić parlamenti elnökké történő megválasztását. Ő negyedik mandátumban parlamenti képviselő volt, a képviselőháznak az alelnöke is, megfelelő erre a pozícióra. Hét alelnöke lesz a képviselőháznak, közöttük lesz Kovács Elvira is, így ebben a ciklusban is lesz a VMSZ-nek, illetve a Vajdasági Magyar Szövetségnek parlamenti alelnöke, és ezzel a leosztással az ellenzék is elégedett, hiszen nekik is lesznek alelnökeik, ez a jövendőbeli munka szempontjából fontos."

Vissza kell nyerni a parlament tekintélyét – jelentette ki Kovács Elvira, a Vajdasági Magyar Szövetség köztársasági parlamenti képviselője, miután ismét a parlament alelnökévé választották. Az előtte álló feladatokról Markovics Annamária beszélgetett a politikussal Belgrádban.

házelnök
Dr. Pásztor Bálint
Vladimir Orlić

Most

14:39, Frissítve: 14:44

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk. A lakhatási kiadások a legmagasabbak. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.
12:58, Frissítve: 13:43

Az egész ország az áldozatokra emlékezik

Egy évvel a belgrádi iskolai lövöldözés után az egész ország megemlékezett az áldozatokról. A televízió és rádióműsorok reggel 8:41 perckor megszakították a sugárzást, és egy perces néha csenddel tisztelegtek a lövöldözésben elhunytak emléke előtt.
09:15, Frissítve: 09:25

A Leverkusen tovább menetel

A Bayer Leverkusen magabiztosan nyerte az AS Róma elleni Európa Liga elődöntő első mérkőzését. A Marseille és az Atalanta döntetlen.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.