Ugrás a tartalomra

Tücsöktábor Péterrévén

2022.08.03
19:25
Forrás
Pannon RTV
Tizenkettedik alkalommal szervezik meg a Tücsöktábort Péterrévén. Idén ötvenhárom gyerek vesz részt a Dr. Kiss Imre Művelődési Kör által szervezett foglalkozásokon. A tábor hétfőn kezdődött és pénteken zárul.

A táborban ezúttal is a tamburáé a főszerep. A gyerekekkel három korcsoportban foglalkoznak.

Csasznyi Imre, oktató, Dr. Kiss Imre Művelődési Kör: „Vannak kezdők, akik így már egy kicsit tamburáztak, velük foglalkozom én. Vannak a legkisebbek, akik most pengetnek először hangszert, ez körülbelül 15-20 gyereket számlál. Utánuk vannak a péterrévei kistücskök. Ők már szinte profik, elmondhatják magukról tizenévesen, hogy már van saját lemezük. Ők folyamatosan dolgoznak és tamburáznak együtt. Velük ilyen stílusgyakorlatokat tartunk itt a táborban.”

A péterrévei gyerekek mellett egész vajdaság területéről érkeztek táborlakók, de van Szegedről, Sopronból és Bécsből érkezett fiatal tamburás is. Tót Bagi Tamás már második alkalommal vesz részt a táborban. „Péterrévéről jöttem, kontrán játszom. Második alkalommal vagyok itt ebben a táborban. Nagyon szeretem, élvezetes, sok foglalkozás van.”

A népzeneoktatás mellett énekoktatás is színesíti a tábor programjait. Györe Réka már 8 éve énekel és ötödik alkalommal veszt rész a táborban. „8 éve éneklem, nagyjából ötödik alkalommal vagyok itt a táborban. A barátaimmal jöttem a táborba és csókai népdalokat éneklünk.”

Az öt napos táborban csapatépítő játékokat, valamint kézműves foglalkozást is tartanak. Esténként pedig táncházzal zárják a napot.

Csasznyi Magdolna, a Dr. Kiss Imre Művelődési Kör hagyományápoló csoportjának vezetője: „Az oktatás mellett szabadidőprogramokat is szerveztünk a fiatalok számára, még pedig szabadidőijükben kézműves és kreatív foglalkozásokon vehetnek részt, valamit csapatépítő játékokat is szerveztünk nekik. Emellett esténként népzenei programok vannak.”

A rendezvényt a Magyar Nemzeti Tanács, az óbecsei önkormányzat és a helyi közösség támogatja. A táborban tanultakat a gyerekek péntek este hétkor, egy gálaműsoron mutatják be a közönségnek a Csasznyi család udvarán.

Péterréve
tambura
Tücsöktábor

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.