Ugrás a tartalomra

A kánikula közben a németek fűtőtesteket vásárolnak - vagyis vásárolnának, ha lenne

2022.08.03
21:38
2022.08.03
21:51
Forrás
Euronews
Tart a készülődés a télre, de a központi raktárak kiürültek.

A tomboló kánikula közben Németországban nem a klímaberendezések, hanem az elektromos hősugárzók a legkeresettebbek. Az év első hat hónapjában 600 ezer elektromos fűtőtestet adtak el az országban, ami 35 százalékkal több, mint a tavalyi év első felében. Az Euronews azt írja, a németek az energiaválság miatt aggódnak, mivel egyre csökken beérkező orosz gáz mennyisége.

Az egyik berlini műszaki bolt alkalmazottja azt mondta, mindenki elektromos fűtőtesteket vásárolna, de a készlet teljesen elfogyott. Az új fűtőtestek érkezése bizonytalan, mivel egyetlen beszállító sem vállal határidőt, a központi raktárak kiürültek - tették hozzá az üzletben. Közben egy hősugárzót kereső vásárló azt nyilatkozta, aggódik, hogy még inkább az elektromos áramra kell majd hagyatkozniuk, miután a német kormány az energiafogyasztás csökkentésére szólított fel - áll az Euronews beszámolójában.

Németország
fűtés

Most

14:39, Frissítve: 15:40

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.
12:58, Frissítve: 13:43

Az egész ország az áldozatokra emlékezik

Egy évvel a belgrádi iskolai lövöldözés után az egész ország megemlékezett az áldozatokról. A televízió és rádióműsorok reggel 8:41 perckor megszakították a sugárzást, és egy perces néha csenddel tisztelegtek a lövöldözésben elhunytak emléke előtt.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.