Ugrás a tartalomra

Orbán Viktor Dallasban: A Dávid-nagyságú nemzet egyedül áll a globális woke Góliáttal szemben

2022.08.04
21:31
2022.08.05
15:35
Forrás
MTI
A magyar kormányfő nyitóbeszédet mondott az Amerikai Konzervatív Unió nyári konferenciáján.

Kiemelte: kultúrháború zajlik, és új életre kell kelteni az egyházakat, a családokat, az egyetemeket és a közösségi intézményeket. „Magyarország egy régi, büszke, de Dávid-nagyságú nemzet, mely egyedül áll a globális woke Góliáttal szemben", ezért szeretnék megnyerni az amerikai konzervatívok támogatását - mondta Orbán Viktor. Vissza kell vennünk az intézményeket Washingtonban és Brüsszelben - mondta a magyar miniszterelnök. Orbán Viktor úgy fogalmazott: "barátra és szövetségesre kell találnunk egymásban".

Össze kell fogni az amerikai konzervatívokkal, mert "mi, magyarok tudjuk, hogyan lehet leküzdeni a szabadság ellenségeit a politikai hadszíntéren" - jelentette ki a Orbán Viktor magyar miniszterelnök csütörtökön a texasi Dallasban. Hangsúlyozta: "az értékeink, úgymint a nemzet, a keresztény gyökerek és a család lehetnek sikeresek a politikai harcmezőn", még ma is, amikor a politikai életet a liberális hegemónia uralja. Ezeket az értékeket sikeressé és fősodratúvá tették Magyarországon.

A magyarok úgy gondolják, hogy meg kell állítani az illegális bevándorlást a nemzet védelme érdekében - mondta Orbán Viktor. Hozzátette, Magyarországon nemcsak fizikai falat épített a kormány a határokon és pénzügyi falat a családok köré, hanem egy jogi falat is felhúztak, hogy megvédjék a gyermekeket az őket célzó genderideológiával szemben. A magyarok egy népszavazáson nemet mondtak a szülői beleegyezés nélküli iskolai szexuális felvilágosításra. A család az a hely, ahol a szülők átadják az értékeket a következő nemzedéknek. Ha megszűnnek a tradicionális családok, akkor semmi sem mentheti meg a Nyugatot a pusztulástól - mondta Orbán Viktor.

Orbán Viktor, miniszterelnök, Magyarország: „A nők a negyedik gyermek megszületését követően életre szóló személyi jövedelemadó-mentességet élveznek, és azért küzdünk, hogy kiterjesszük ugyanezt az adómentességet a háromgyermekes édesanyákra is. Ezért ha még nem nősek, javaslom, hogy azonnal keressenek maguknak egy magyar feleséget. Az elmúlt 10 évben a házasságkötések száma megkétszereződött, az abortuszok száma pedig felére csökkent Magyarországon. Ez nem egy rossz kezdet.”

Orbán Viktor
CPAC

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.