Ugrás a tartalomra

Vasárnapig nem kishatárként működik Királyhalom-Ásotthalom határátkelő

2022.08.05
11:49
2022.08.08
10:48
Forrás
Pannon RTV
Több órás veszteglésre kell számítani ezen a hétvégén is a szerb-magyar határátkelőkön. Még mindig sok a hazatérő vendégmunkás, nyaralni is nagy számban indulnak, sokan viszont már visszatérnek, így a Szerbiából kilépő oldalon is több órát kell várni

A határátlépés gyorsítása érdekében a nemzetközi forgalom is igénybe veheti a Királyhalom-Ásotthalom közúti határátkelőt vasárnapig - közölte a magyar rendőrség. Így a magyar, szerb, uniós, svájci és az Európai Gazdasági Térség tagországainak személygépkocsival érkező állampolgárai mellett harmadik országok polgárai is használhatják azt.

A Királyhalom-Ásotthalom közúti határátkelőhelyen, amely pénteken, szombaton és vasárnap 7 és 22 óra között működik augusztus végéig, Szerbiából Magyarország felé pénteken délelőtt nagyjából egy-két órás veszteglésről számoltak be az átutazók. Ennek ellenére is akadtak olyanok, akiket a hosszas várakozás sem tántorított el egy kis csobbanás élményétől.

Stevan Tikvicki, Szabadka:Megyünk fürdeni Mórahalomra. Már kedden is ennyien voltak, mikor szintén voltunk. A kánikulára felkészültünk.”

A legfontosabb, hogy az utasoknál legyen elegendő folyadék. Hornyák Ferenc kishegyesi származású nyugdíjas most a magyarországi Mártélyon él. Királyhalomnál várakozott Magyarország felé: Ügyintézésem volt, és ezt kellett elintéznem. Ez a határ talán a legjárhatóbb számunkra.

Legalább két órát kellett várakozniuk a horgosi közúti határátkelőhelyen az autóval Szerbiából Magyarország felé tartóknak. Törökországi nyaralásból tart hazafelé Oroszországba Vlagyimir és családja: Három gyerekkel vagyunk, és szenvedünk. Úgy tűnik, rossz a szervezés a határon.

Gál József családjával Görögországban nyaralt, a visszafelé út eddig zökkenőmentes volt, már csak a magyar határon kellett átjutni, hogy hazaérjenek: Itt van csak baj, a magyar határnál. Eddig két órát vártunk, de nem tudjuk, mikor lesz még a vége, mikor jutunk át a magyar részre.

A szabadságukról visszatérő Nyugat-Európában dolgozó vendégmunkások és a nyaralók miatt mintegy öt órát kellett várakozni, hogy Szerbiából kilépjenek, míg további három órát, hogy beléphessenek Magyarországra.

Időnként hangos dudaszóval adtak elégedetlenségüknek hangot azok, akik pénteken a déli órákban a Szerbiából kilépő, Magyarország irányába belépő oldalon várakoztak. Az utolsó autópálya-felüljáró nagyjából másfél kilométerre van a Szerbiából kilépő kapuktól, onnan még legalább további másfél kilométeres kocsisorban araszoltak azok, akik be szerettek volna lépni az Európai Unióba.

Az utazók a gyorsabb határátlépés érdekében választhatják a Gyála-Tiszasziget, a Rastina-Bácsszentgyörgy vagy a Rábé-Kübekháza közúti határátkelőhelyet, ezek 7 és 19 óra között tartanak nyitva, illetve a Bajmok-Bácsalmás átkelőt, amely hétvégén reggel 7-től éjfélig üzemel, továbbá a nap 24 órájában nyitva tartó Kelebia-Tompa és Béreg-Hercegszántó határátkelőket, ezeken viszont időnként szintén torlódás alakulhat ki.

határ
várakozás
szerb-magyar határ
Horgos

Most

20:05, Frissítve: 20:17

Verstappen nyerte a sprintfutamot

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője nyerte a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati sprintfutamát.
19:37, Frissítve: 20:02

Egyre népszerűbb a népművészet az ifjúság körében

Több mint 300 gyermekkel tartották meg a XIII. Dunán innen, Tiszán túl elnevezésű Kárpát-medencei ifjúsági népművészeti tehetségkutató verseny délvidéki elődöntőjét Horgoson. Az eseményt a Bartók Béla Magyar Művelődési Egyesület szervezte meg.
18:52, Frissítve: 19:00

Komoly büntetés a fürdőruhában szaladgálásért

Komoly büntetéssel számolhat az, aki idén nyáron fürdőruhában sétálgat Tivat utcáin. A montenegrói város ugyanis megelégelte azt, hogy a belvárosban egy szál bikiniben vagy fürdőnadrágban járkálnak a turisták.
18:07, Frissítve: 18:19

Újraéledt az asztalitenisz Oromon

A helyi közösség és a vállalatok támogatásával az elkövetkező időszakban a régi iskola épületében mindennap lehetőség adódik a helyieknek arra, hogy kipróbálhassák, megtanulhassák ezt a sportágat, vagy épp versenyeket szervezzenek.
16:10, Frissítve: 17:22

Gyereket a magasba! Adán is

Ada is csatlakozott a Gyereket a magasba! elnevezésű határon átívelő programhoz, amelyet a budapesti székhelyű Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom indított el évekkel ezelőtt.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.