Ugrás a tartalomra

Buszbaleset Horvátországban - 12 halálos áldozat, 31 sérült

2022.08.06
17:26
Forrás
MTI
Súlyos autóbusz-baleset történt Horvátországban az autópályán reggel fél 6 után.

Lesodródott az autópályáról, majd a falnak ütközött egy busz szombaton hajnalban Horvátországban, a balesetben tizenkét ember meghalt és több mint harmincan megsérültek

Az eset a Zágrábtól a magyar határig vezető sztrádán történt az észak horvátországi Varasd (Varaždin) közelében, a Brenznicki Hum és Komin közti autópálya-szakaszon. Amíg a tűzoltók és a mentők a helyszínen dolgoztak, leállították a forgalmat az autópályán, jelenleg egy sávban lehet közlekedni.

Amíg a tűzoltók és a mentők a helyszínen dolgoztak, leállították a forgalmat az autópályán. Davor Božinović horvát belügyminiszter a baleset kapcsán elmondta: a busz lengyel rendszámmal közlekedett, Varsó közeléből indult és zarándokokat szállított a bosznia-hercegovinai Međugorjebe. A buszon nem voltak gyerekek. A sérülteket a zágrábi, varasdi és csáktornyai kórházba szállították - tette hozzá. A baleset okait még vizsgálják, a rendőrség azonban azt feltételezi, hogy a sofőr elaludt a volánnál.

Horvátország
autóbusz-baleset
baleset
halottak
sérültek

Most

18:36

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.
17:58, Frissítve: 18:12

Hszi Csin-ping megérkezett Franciaországba

A kínai elnök Emmanuel Macron francia államfő meghívására érkezett Párizsba, ugyanis a két ország 60 éve lépett diplomáciai kapcsolatba. Hszi Csin-ping franciaországi látogatása után Szerbiába és Magyarországra is ellátogat.
16:01, Frissítve: 16:11

Verstappené a pole pozíció

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd az élről.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.